Een keuken uitzoeken

Je bent op zoek naar een keuken. Weet je wat er dan gaat gebeuren? Wij wisten het niet. Natuurlijk een nieuwe keuken uitzoeken zou makkelijk moeten zijn, maar dat er zulke verschillen zijn dat wisten wij nog niet. Het is niet alleen de prijs waar je het over hebt (indirect misschien wel). We hebben het hier vooral over de manier van zaken doen. Zo zijn we bij Grando Keukens geweest waar alles mooi opgezet is en wat meer luxe uitstraald, alleen de prijs voor wat je krijgt….. Ikea hebben we gekeken en zij zijn veruit het goedkoopst. Dan kunnen de andere keukenboeren wel zeggen dat het slechte(re) kwaliteit is, maar ondertussen geeft Ikea wel 25 jaar garantie op de keuken, bij een Grando, Reddy en Mandemakers mag je blij zijn met 5 jaar garantie.

Wil je meer lezen over onze ervaring met het uitzoeken van een keuken, lees dan verder op mijn vernieuwde blog: blogpunt.nl

Keuken bespaar tips

Op het bespaar gebied is een keuken aanschaffen misschien een raar onderwerp, maar ondanks dat we bij de aanschaf van een keuken alleen maar de rekening op zagen lopen, kan ik u wel een aantal tips meegeven.

  1. Let op apparatuur – De prijzen zijn praktisch overal gelijk, dus hier hoeft u niet zo op te letten bij de keuze voor een bepaalde keukenboer. Het zijn meer de extra’s waar u voor gaat betalen. Zo heeft u al een goede vaatwasser voor 450,- nieuw, A+ 14 couverts. Echter zo’n zelfde vaatwasser met meer luxe afwerking en computergestuurde extra’s gaat makkelijk richting de 1000,-. Word de vaat er schoner van??
  2. Apparatuur recyclen – Bepaalde apparatuur moet vervangen worden na zo’n 10 jaar. Een koelkast bijvoorbeeld staat dag en nacht aan, maar het verhaal dat een koelkast het misschien wel 20 jaar uithoud is niet aan te raden. Sterker nog, als u nu een koelkast van 15 jaar oud vervangt voor een gloednieuwe van zo’n 500,- heb je deze investering op de energierekening er met zo’n 2 a 3 jaar al uit. Ga dus eens goed rekenen als je van plan was om je keuken te vervangen, maar je apparatuur niet.
  3. Let op materiaal – De grootste kosten van een keuken zit hem in de kastjes, oftewel het materiaal gebruik. Mocht het jou niet veel uitmaken waar de keuken van gemaakt is dan kan je hier het meeste op gaan besparen.
  4. Werkblad – Kunststof werkbladen zijn in Nederland helemaal in en dat is niet voor niets. Ze zijn voordelig en makkelijk op maat gemaakt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s