Fietsen is gezond en het bespaard

Wil je echt gaan besparen op een hele simpele zaken dan is het gebruik van de fiets er eentje. Tegenwoordig wil iedereen een auto hebben, en heeft ook iedereen een auto. Alleen weten veel mensen niet wat het kost. Het zijn namelijk niet alleen de brandstof kosten die je betaald. De verzekering, wegenbelasting en afschrijving kosten moet je ook zeker niet vergeten. Ik daag degene uit die voor minder dan 100,- per maand een auto kan rijden, als hij/zij deze ook als primair vervoersmiddel gebruikt. Dat gaat je naar mijn mening niet lukken.

Fietsen bespaard

Veel mensen vervloeken de fiets omdat deze trauma’s vanuit het verleden oproept. Wie moest er nu niet als kind op de fiets naar school toe in weer en wind? Als je echter wilt gaan besparen op je vervoerskosten kom je toch al snel uit op de fiets. De aanschafkosten van een goede fiets hoeft niet veel te zijn. Je hebt namelijk al een nieuwe fiets vanaf zo’n 150,- welke zijn ding doet. Denk hierbij aan de omafiets of een budget stadsfiets. Natuurlijk kan je het bij een fiets kopen zo gek maken als je zelf wilt en als je wat meer gemak wilt hebben dan kan de elektrische fiets misschien ook wel een hele goede optie zijn.

Het voordeel als je het over besparen hebt is dat een fiets verder niets kost. Je hebt eenmalig de aanschafkosten en over het jaar heen gezien een kleine post van misschien een tientje per jaar voor een eventuele nieuwe (binnen)band als je pech hebt. Voor de rest is het gewoon een aantal jaar lekker gaan, zeker als je je fiets binnen stalt kan deze lang meegaan zonder gekke dingen.

Fiets of bromfiets

Het voordeel van een fiets ten opzichte van een brommer of bromfiets is het gezonde aspect. Als je slecht ter been bent of gewoon geen zin hebt om bezweet op je werk aan te komen, maar toch wilt besparen dan raden we je de elektrische fiets aan ook wel ebike genoemd. De kosten voor een nieuwe ebike zijn vergelijkbaar/goedkoper dan een nieuwe brommer/bromfiets. U heeft al een goedkope ebike voor onder de 1000,- met 2 jaar garantie van bijv. Hollandia. De voordelen van een ebike zijn daarbij ook nog eens groot:

  • Trapondersteuning
  • Werkt met accu welke u gemakkelijk kunt loskoppelen en thuis kunt opladen
  • Doordat u nog steeds fietst komt u toch aan uw beweging
  • Goed voor het milieu en uw conditie

Ten opzichte van een auto bespaard u nog steeds veel geld. De kosten voor het aanschaffen van een elektrische fiets zijn wel aanzienlijk (minimaal 900,-), maar daarna heeft u geen onkosten meer aan uw fiets behalve af en toe wat onderhoud.

Besparen doet u met de fiets

Als u wilt gaan besparen op vervoerskosten dan is de fiets de ideale besparing. Dit levert al snel 100 – 200 euro per maand besparing op als u uw auto de deur uit doet. Daarbij bent u ook nog eens gezond bezig omdat u meer aan uw dagelijkse beweging komt als u regelmatig de deur uit gaat. U levert misschien wel in op de luxe, maar u bespaart wel aanzienlijk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s